maandag 17 juni 2013

Koninklijke Villa / Villa Royale

Spa, la Ville d' Eaux, stad van bronnen, water en kuren, in een dal gelegen en daarom ook wel eens als 'de pispot van België' omschreven. Een stad die omwille van de heilzame werking van het water ook de groten der aarde aantrok want ook de groten der aarde zijn niet immuun voor allerhande fysieke kwalen. Koningin Marie-Henriette, de vrouw van koning Leopold II, leefde hier zeven jaar en blies er in 1902 haar laatste adem uit. Een villa waar een koninklijke familie resideerde blijft blijkbaar, ook als de koningin gestorven is en   haar familieleden er niet meer komen, nog altijd koninklijk. Heden ten dage is La Villa royale een dubbelmuseum, niet al te groot maar wel bijzonder. De villa herbergt een schitterende collectie jolités of bois de Spa: allerhande kunstig bewerkte houten gebruiks- en/of siervoorwerpen. Objecten die het resultaat zijn van grote ambachtelijkheid en eigenlijk kunst worden. En de villa heeft genoeg kamers om er ook tijdelijke exposities te houden. Zoals nu over 250 jaar kansspelen in Spa. In de stallen kan men kennis maken met de vele aspecten van de paardensport. De stad organiseerde in 1773 als eerste op het continent paardenkoersen.






1 opmerking:

  1. Gracìas precioso,el edificio, me encantan los animales, los caballos los perros, los gatos, las aves.
    Soy una persona madura, y aunque estoy estupenda, ahora no me atreverìa a montar a caballo.., las averìas no es igual que a los veinte años..,tengo unas ideas muy particulares para lo de la edad, si he montado a caballo, hace mucho, no se si se me habrà olvidado, es una maravilla.
    En otro mensaje, no se si comente que no conozco Bèlgica si tengo una amiga que estuvo, y me dijo que es precioso.
    Escribe, muy bien, y aunque no le conozco por intuiciòn pienso que tiene una gran imaginaciòn, tambièn sensiblìdad, en caso contrario, no sentirìa el arte de esa manera, la mayorìa de las personas no tienen la suerte de que les pase ese milagro, disfrutando, de las cosas bellas, que nos rodean. Muchas gracias

    BeantwoordenVerwijderen